neděle 14. června 2015

Soffie

Říká se, že člověk si moc věcí z doby co byl malý nepamatuje, že si pamatujeme jen velice důležité nebo významné věci. Upřímně se mezi to asi určitě nepočítá narození vašeho psa, ale to je v podstatě jedna z jediných věci které si pamatuji. Pamatuji si jako by to bylo teprve včera. Byla tak maličká. Všichni jsme se báli ,že o ní přijdeme. Krmili jsme ji z malé flaštičky a ona sílila a sílila. Jmenovala se Soffie a ted' už je to můj anděl strážný. Po třinácti letech jsem tu sama. Kdykoliv jsem měla problém, zvedla mi náladu už jen tím že zamnou šla. Vždy se na mě tak podívala. Tak štastně. Pamatuji si jak jsem o ní jednou málem přišla když se ta mála odvážlivka pustila do boje s vlčákem. Pamatuji si jak mi usínala na klíně, jak moc jí to bolelo. Pamatuji si jak jsme si společně hráli na doktory. Jak jsme chodili na dlouhé procházky. Jak si mě vždy radostně zdravila když jsem vešla do dveří. Byla jsi tu se mnou třináct let a já  ti za to strašně moc děkuji. Snad tam někde nejsi sama.  Snad nejhorší ze všeho pro mě bylo to, když jsem s tebou musela jet na veterinu. Jediné co si přesně pamatuji je jak mě mamka objímala v kuchyni se slzami v očích.  Ani si neumíš představit jak moc bolelo vidět tě zničenou, bez sil. Neudržela si už ani hlavu. Vzala jsem tě do náruči a neustále jsem ti opakovala, že tě nechci ztratit, že tě miluji. Ty ses na mě podívala a obě jsme věděli. Když jsme dojeli a vzali nás dovnitř slyšela jsem něco co jsem nechtěla. Nemohla jsem vlastně ani mluvit, oči plné slz. A tak jsem se k tobě snížila, přitiskla svojí tvář na tvou a dala ti pusu, pošeptala cosi do ucha. Ty jsi se na mě z posledních sil podívala naposledy a pak už ti opět spadla hlava. Nemůžu tomu do ted' věřit, že už tu vedle mě nesedíš, že už mi nekouzlíš úsměv na tváři. Jsi pryč, jediné co mi zbylo jsou vzpomínky. Chybíš mi. Strašně moc. Jsem bez tebe strašně prázdná. 
Vždycky tě budu mít v srdíčku ty můj malinkej pejsku. Vždycky. Napořád. 

15 komentářů:

  1. Sári, vim jak se cítíš. Taky mi umřel pejsek. Umíral mi před mima mladýma očima a já s tím nemohla nic dělat. Byl starý a nemocný, milovala jsem ho tak moc.. Ze začátku jsem mu vyčítala že mi odešel, ze me tu nechal. Nevěděla jsem, co mám dělat. Do teď, když si tohle čtu, kouli se mi slzy po tvářích a to to budou víc jak tři roky. Do ted se stín nemůžu smířit, nového pejska, kterého už nějakou dobu máme si jen tak odejit nenechám. Tobě děkuji, že jsi mi zasedovolila se nad tim opet pořádně zamyslet a vzpomenout si na to všechno. Napsala jsi to opravdu krásně.

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak u tohoto jsem i brečela.. Je to první psaná věc u které mi opravdu ukápla slza..Sári jsi fakt skvělá holka.. Vím, že tě neznám, ale i tak jsi myslím, že podle toho co píšeš jsi opravdu člověk co patří na Zem.. A těch je málo.. Od Soffinky je to už delší dobu, ale i tak se pořád drž !! :) ....

    OdpovědětVymazat
  4. Tak u tohle jsem se rozbrečela, vím jaké to je a mas to krasne i dojemne napsané 😞

    OdpovědětVymazat
  5. Umíš nádherně psát, doslova hltám tvoje slova!

    OdpovědětVymazat
  6. Bezvadný článek :) musí to být hrozný přijít o pejska :(

    OdpovědětVymazat
  7. Ježiši tak to je krásně napsaný.. Ani slzy nechyběli..jak kdy mě psaný příběhy rozbrečí..❤:( zažila jsem to samé.Jen jsme nevěděli,že se něco takového stane.Přišla jsem domů s už jsem ji jen slabě viděla umírat..:(

    OdpovědětVymazat
  8. To je krásný... tedy vím, že je to smutný, ale takový je bohužel život. Lidi přichází a odchází a to samí i zvířátka. Taky mám doma pejska, o trošku většího než byla ta tvoje a neumím si představit, až mě opustí. Naštěstí ještě nemá tolik roků.. ale nikdy nevíš, co se stane :( hlavu vzhůru, buď silná.
    www.getmovincz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. Je to nadherne napsany,neboj bude to lepsi.
    www.pimpleworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Je to nadherne napsany,neboj bude to lepsi.
    www.pimpleworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem měla kočičku byla moje první a byla nemocná. Vydržela ještě 3 roky. Potom nekam odešla a umřela. Je mi ji do teď lito. I když už je to rok nikdy nezapomenu. Byla prostě půlka mého života. Vzpomínky mi zůstaly a fotky s ní. Odpočívej v pokoji Helenko.

    OdpovědětVymazat
  12. Běžet domů s nadějí očích a ani si nevšimnout čerstvě mohylového hrobu,který byl na zahradě vykopán..až tak jsem do své psí lásky byla zamilovaná...ale jelikož jsem ji nijde nenašla, má očka hrob objevila. Už nikdy to nechci zažít.

    OdpovědětVymazat
  13. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  14. nevím jak jsi to udělala ale rozbrečela jsi mě :( hrozně se bojím tohohle dne s mým pejskem

    OdpovědětVymazat